Overview

Geleen is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Limburg. Geleen dankt haar naam aan haar ligging bij de beek (de) Geleen, dat vroeger de oostgrens van de gemeente vormde.

In Geleen werd de Staatsmijn Maurits geëxploiteerd, een van de grootste en meest moderne mijnen van Europa. De vetkolen uit de Mauritsmijn dienden weer als grondstof voor de vervolgfabrieken om de productie van lichtgas en chemische fabrieken van kunstmest en kunststoffen te voorzien. Geleen werd zo het bloeiende centrum van de Westelijke Mijnstreek. Door de grote werkgelegenheid die hieruit voortkwam groeide het dorp Geleen met 3.000 inwoners uit tot een stad met 36.000 inwoners. Door o.a. bedrijven als Chemelot en de Brightlands Chemelot Campus houdt de grote werkgelegenheid in de regio stand.

De groei heeft van Geleen een volwaardig woongebied gemaakt. Zeker als men kijkt naar hetgeen Geleen allemaal te bieden heeft. Op het gebied van cultuur is de omgeving rijk aan prachtige kastelen en imposante kerken. Een aantal molens in het gebied zijn nog steeds in functie of bieden ruimte als sfeervolle horecagelegenheid. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse musea, een theater en een bioscoop. In de jaren 70 is er zelfs de populaire televisieserie ‘Dagboek van een Herdershond’ opgenomen.

De gezellige binnenstad is ideaal voor een dagje funshoppen met alle leuke boetiekjes en sfeervolle winkeltjes. Geleen heeft ook een retailpark waar grotere winkels gevestigd zijn met een divers aanbod.

Ook voor de natuurliefhebber is Geleen ‘the place to be’. Wandelend, op de fiets en zelfs te paard zijn hier de mooiste natuurplekjes te ontdekken.

Geleen is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Door de 2 treinstations in Geleen en doordat Geleen omgeven wordt door 2 snelwegen, is het mogelijk om snel te reizen richting Heerlen, Maastricht, Eindhoven en Aken (D).

  • Status Verhuurd onder voorbehoud
  • LocatieGeleen, NL
  • Type Gezinswoningen
  • Start bouwseptember 2022
  • OpleveringOktober 2023
  • EnergielabelEnergiezuinig, A+++
  • Huurprijs€ 1.150,- per maand

Brochure

Galerij

Schrijf je nu in!